A Kutyademencia - ONLINE Előadás


Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Közel és mégis távol - Előadás a kutyademenciáról


  • Dátum: 2020.09.27. 16:00
  • Helyszín: Online Rendezvény

Leírás

ONLINE ELŐADÁS A SUNNY SIDE DOG BEHAVIOR-TÓL.


Sajnos kevéssé ismert tény a kutyatartók között, hogy a humán demenciához rendkívül hasonló kóros agyi öregedés a kutyákat is nagy százalékban érintheti. A témakört övező bizonytalanságok, félelem, információhiány hatásaként a humán Alzheimer-kórhoz meglepően hasonlító kognitív diszfunkció (CDS) napjainkban az egyik leginkább aluldiagnosztizált viselkedési- és neurológiai kórkép az állatorvoslásban és a viselkedésterápiában, pedig mind a megelőzés, mind a fenntartó terápia esetében számos lehetőség biztosított a kutyatartók számára, legyen szó a kölyök, fiatal és szenior kutyák mentális foglalkoztatásáról vagy a geriátriai korú kutyák fenntartó terápiájáról.

Az előadás nem csak azoknak szól,akik idős kutyával élnek, esetleg tüneteket tapasztalnak, hanem azoknak is, akik még fiatal, netán kölyökkorú kutyával osztják meg az életüket: a demencia esetében is igaz, hogy a prevenció sokkal célravezetőbb,mint az intervenció; megfelelő odafigyeléssel, hiteles információk birtokában csökkenthető az időskorral összefüggő kognitív zavarok kialakulásának esélye, meghosszabbítható négylábú társaink élete, javítható a kutya és gazda közös életminősége.

Az előadás során többek között az alábbi témaköröket járjuk körbe:

  • A demencia okai, kialakulása
  • Hasonlóság az Alzheimer-kórral
  • A kutyademencia megelőzésének lehetőségei fiatal és középkorú kutyák esetében
  • A kutyademencia tünetei
  • A környezetgazdagítás, mentális stimuláció szerepe, fontossága
  • A demens kutya gondozása, az életminőség megítélése, fenntartása, javítása
  • Speciális gondozási feladatok, a gondozó mentális egészsége
  • Életvégi (palliatív) ellátás, az idős kutya igényei


Az online webinarium Zoom-on keresztül lesz elérhető, a megtekintéshez a linket az előadás napján, e-mailben fogjuk kiküldeni mindenkinek, aki regisztrált, valamint a részvételi díjat kiegyenlítette.

A regisztráció kizárólag a részvételi díj befizetésekor válik érvényessé. A REGISZTRÁCIÓ ÉS A RÉSZVÉTELI DÍJ BEÉRKEZÉSÉNEK HATÁRIDEJE 2020. szeptember 25. éjfél!

Paypal-os fizetés mellett van lehetőség banki utalásra is a következő számlaszámra:


Székely Daniella

11773140-00628235-00000000

OTP Bank


Kérjük, hogy írjatok emailt ha utaltok.


Annak érdekében, hogy pótolni tudjuk a személyes találkozó adta könnyed kommunikációt, az előadás végig interaktív formában kerül megtartásra- minden nagyobb állomás után megbeszéljük az esetlegesen felmerülő kérdéseket, az előadás végén pedig kötetlen beszélgetésre is lehetőség adódik az idős/ geriátriai korú/ demens kutyák ellátásával kapcsolatban.
Az előadáshoz tartozó segédanyagokat a résztvevők e-mailben fogják megkapni az előadás napján.
Reméljük, hogy a vírushelyzet elmúltával mihamarabb ismét személyesen találkozhatunk veletek valamelyik előadáson vagy foglalkozáson.
Vigyázzatok magatokra és regisztráljatok időben!


Az előadáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

A részvételi díj 3500 Ft.